Goede doel actie 22-23

Afgelopen december zijn de kinderen van Burgst in actie gekomen voor de Agnesschool in Oeganda.

Kerst had als thema: “Geven” bij ons op school. Wij koppelden Kerst aan een goed doel: Agnes school in Oeganda! Onderaan dit bericht zullen wij meer informatie schrijven over de Agnes school. In de week van 12 december gingen wij op Burgst flink knutselen. Deze knutsels zijn op vrijdag 16 december mee naar huis gegaan. De knutsel werd samen met een envelop meegegeven. In een gesloten envelop kon een donatie worden gegeven voor het goede doel. De donatie kon komen van iemand aan wie de knutsel verkocht werd. Denk aan bijv. een opa/oma/buurman/buurvrouw/papa/mama/etc. Daarnaast organiseerden we in het kader van duurzaamheid en leren geven een kindermarkt. Alle kinderen mochten op donderdag 15 dec maximaal 7 spelletjes/boeken/puzzels/overig meenemen waar zij weinig/niks meer mee deden en weg wilde geven. Op deze middag was er ruimte om bij elkaar te shoppen. Kinderen mochten 3 spulletjes “kopen” met een bon. (Elke leerling kreeg 3 bonnen.) Na de markt nam iedereen de overgebleven spullen weer mee naar huis. Er volgde een open tikkie waarmee er een vrijwillige bijdrage gedaan kan worden voor het “aangekochte” speelgoed.

Tijdens het Kerstdiner is er door de OC ook nog een actie opgezet. Ouders konden meedoen aan een raadspel en zij konden lekkere hapjes/drankjes kopen.

We hebben met deze acties een prachtig bedrag opgehaald!

We doneren €2421,- aan de Agnesschool. We hopen dat dit goed van pas komt.

 

Informatie over de Agnesschool:

De Agnesschool is opgezet door de opa en oma van Fleur en Thijs. Fleur en Thijs hebben op Burgst gezeten. De school in Oeganda telt nu 250 leerlingen verdeeld over 8 klassen (kleuterklas en klas 1 t/m 7) met in iedere klas ongeveer 30 leerlingen. In februari komt er ieder jaar weer een kleuterklas bij. Dit zijn allemaal kinderen die geen vader en/of moeder meer hebben en erg arm zijn. Het geld dat we verzamelen gaat naar deze kinderen. Het kost ongeveer 175 euro per jaar om één kind naar school te laten gaan. Naast dat er onderwijsspullen, veel leerboeken, schoolbanken en schooluniformen nodig zijn, krijgen de kinderen twee keer per dag eten op school en is er een ziekenkamer waarvoor EHBO-spullen nodig zijn. Ook wordt voor ruim 100 leerlingen die de Agnesschool inmiddels hebben verlaten schoolgeld voor hun middelbare school betaald. Deze oud-leerlingen worden begeleid door onze projectleidster Angel tijdens hun middelbare schooltijd. Door ons in te zetten voor de school in Oeganda vieren we Kerst met elkaar. Meer informatie vind je op: www.agnesschooloeganda.nl

https://www.youtube.com/watch?v=yhVPrBVT1Zg

Impressie Locatie Groene Hil

Impressie Locatie Kroeten

Burgst is een fijne school want er zijn veel juffen die ons goed kunnen helpen. We hebben veel leuke boeken in de bieb. We doen vaak leuke activiteiten zoals een sponsorloop voor een groen schoolplein. We werken met thema’s zoals herfst/winter, we doen mee met de kinderboekenweek en sinds kort hebben we een burgstatelier waarin we onze talenten kunnen laten zien. Er wordt altijd aandacht besteed aan onze verjaardagen, die worden altijd leuk gevierd met spelletjes en muziek. Voor lastige vragen is er altijd iemand die tijd heeft om je te helpen. Ruzies worden altijd opgelost.

Sarah, Xanna, Yannick en Jasper. Groep 7

Soms is het op school best moeilijk. Maar voor de rest is het echt heel leuk en leer je veel!

Roos, groep 5

Ik vind dit een erg leuke en leerzame school. Een paar dingen vind ik echt geweldig! De juffen zijn super lief, de Techniekweek was super en met alle feesten hebben we altijd iets leuks op school. Ik was nooit zo goed in spelling maar met hulp van al de juffen mag ik nu naar de HAVO!

Laura, groep 8

Ik zit in groep 8. En ik vind deze school heel erg leuk. Er wordt wel veel huiswerk opgegeven maar daar ben ik eigenlijk wel blij mee omdat we dan goed leren en goed leren plannen. Er wordt heel duidelijk les gegeven en als je iets niet snapt is er veel aandacht voor je. Ik vind het jammer dat ik volgend jaar van deze school af moet gaan.

Sophie, groep 8

Voor onze kinderen de ideale school omdat zij de ruimte krijgen om te zijn wie ze zijn, er veel aandacht is voor sociale vaardigheden en het optimaal en op een speelse manier te ontwikkelen op elk niveau. Er is veel persoonlijke aandacht van de leerkracht(en) voor de leerlingen, maar ook de ouders worden gezien en gehoord.

Fam. van Rosmalen