Kanjertraining

Burgst is een Kanjerschool!
Alle leerkrachten zijn gecertificeerd om de Kanjertraining te mogen geven.
De Kanjertraining is één van de goedgekeurde trainingen om gedrag positief te beïnvloeden en pestgedrag tegen te gaan.

In de Kanjerlessen leren de kinderen vormen van gedrag te herkennen en daar op in te spelen. Dat gaat op de volgende manier:

  • Er zijn kinderen die “zielig” over zichzelf doen, ze worden uitgebeeld door een bang konijntje (=”gele pet”)
  • Er zijn kinderen die een verkeerde sfeer brengen door anderen uit te lachen of misplaatste grapjes maken, zij worden uitgebeeld door het aapje (=”rode pet”)
  • Verder zijn er kinderen die anderen pesten en/of op een andere manier pijn doen, zij worden uitgebeeld door de pestvogel (=”de zwarte pet”)
  • Maar er zijn ook kinderen die dit gedrag herkennen en anderen daarop aanspreken. Zij zijn de Kanjer die wordt uitgebeeld met de “witte pet”.

Wij leren kinderen om dit Kanjergedrag te ontwikkelen en zich ook als Kanjer te gedragen.

 

Impressie Locatie Groene Hil

Impressie Locatie Kroeten

Burgst is een fijne school want er zijn veel juffen die ons goed kunnen helpen. We hebben veel leuke boeken in de bieb. We doen vaak leuke activiteiten zoals een sponsorloop voor een groen schoolplein. We werken met thema’s zoals herfst/winter, we doen mee met de kinderboekenweek en sinds kort hebben we een burgstatelier waarin we onze talenten kunnen laten zien. Er wordt altijd aandacht besteed aan onze verjaardagen, die worden altijd leuk gevierd met spelletjes en muziek. Voor lastige vragen is er altijd iemand die tijd heeft om je te helpen. Ruzies worden altijd opgelost.

Sarah, Xanna, Yannick en Jasper. Groep 7

Soms is het op school best moeilijk. Maar voor de rest is het echt heel leuk en leer je veel!

Roos, groep 5

Ik vind dit een erg leuke en leerzame school. Een paar dingen vind ik echt geweldig! De juffen zijn super lief, de Techniekweek was super en met alle feesten hebben we altijd iets leuks op school. Ik was nooit zo goed in spelling maar met hulp van al de juffen mag ik nu naar de HAVO!

Laura, groep 8

Ik zit in groep 8. En ik vind deze school heel erg leuk. Er wordt wel veel huiswerk opgegeven maar daar ben ik eigenlijk wel blij mee omdat we dan goed leren en goed leren plannen. Er wordt heel duidelijk les gegeven en als je iets niet snapt is er veel aandacht voor je. Ik vind het jammer dat ik volgend jaar van deze school af moet gaan.

Sophie, groep 8

Voor onze kinderen de ideale school omdat zij de ruimte krijgen om te zijn wie ze zijn, er veel aandacht is voor sociale vaardigheden en het optimaal en op een speelse manier te ontwikkelen op elk niveau. Er is veel persoonlijke aandacht van de leerkracht(en) voor de leerlingen, maar ook de ouders worden gezien en gehoord.

Fam. van Rosmalen