Onze school

U vindt Nutsbasisschool Burgst in de wijk Haagse Beemden – Heksenwiel.
De school is op 1 augustus 1989 gestart in het gebouw aan de Groene Hil 20.
In de jaren daarna groeide onze school érg hard uit tot in totaal drie schoollocaties.
Op dit moment stabiliseert ons leerlingaantal en hebben wij twee schoollocaties:

  • Locatie Groene Hil met ons oorspronkelijke gebouw + een nieuwbouw in 2007.
  • Locatie Kroeten aan de Moeraszegge.

 

Beide locaties vormen samen één school maar in de praktijk functioneren beide locaties als twee aparte scholen.
Dat komt mede door het feit dat de afstand tussen de Groene Hil en Kroeten ongeveer 800 meter bedraagt en beide gebouwen in een eigen deel van de wijk liggen.

Bij aanmelding van uw kind kiest u één van onze locaties. Doorgaans gebeurt dit op basis van het woonadres maar verplicht is dit niet, uw keuze is geheel vrij.

 

Impressie Locatie Groene Hil

Impressie Locatie Kroeten

Burgst is een fijne school want er zijn veel juffen die ons goed kunnen helpen. We hebben veel leuke boeken in de bieb. We doen vaak leuke activiteiten zoals een sponsorloop voor een groen schoolplein. We werken met thema’s zoals herfst/winter, we doen mee met de kinderboekenweek en sinds kort hebben we een burgstatelier waarin we onze talenten kunnen laten zien. Er wordt altijd aandacht besteed aan onze verjaardagen, die worden altijd leuk gevierd met spelletjes en muziek. Voor lastige vragen is er altijd iemand die tijd heeft om je te helpen. Ruzies worden altijd opgelost.

Sarah, Xanna, Yannick en Jasper. Groep 7

Soms is het op school best moeilijk. Maar voor de rest is het echt heel leuk en leer je veel!

Roos, groep 5

Ik vind dit een erg leuke en leerzame school. Een paar dingen vind ik echt geweldig! De juffen zijn super lief, de Techniekweek was super en met alle feesten hebben we altijd iets leuks op school. Ik was nooit zo goed in spelling maar met hulp van al de juffen mag ik nu naar de HAVO!

Laura, groep 8

Ik zit in groep 8. En ik vind deze school heel erg leuk. Er wordt wel veel huiswerk opgegeven maar daar ben ik eigenlijk wel blij mee omdat we dan goed leren en goed leren plannen. Er wordt heel duidelijk les gegeven en als je iets niet snapt is er veel aandacht voor je. Ik vind het jammer dat ik volgend jaar van deze school af moet gaan.

Sophie, groep 8

Voor onze kinderen de ideale school omdat zij de ruimte krijgen om te zijn wie ze zijn, er veel aandacht is voor sociale vaardigheden en het optimaal en op een speelse manier te ontwikkelen op elk niveau. Er is veel persoonlijke aandacht van de leerkracht(en) voor de leerlingen, maar ook de ouders worden gezien en gehoord.

Fam. van Rosmalen