Werkwijze Burgst

Op Burgst willen we afstemmen op de verschillende niveaus en onderwijsbehoeften van onze leerlingen. Dat doen we volgens het 4D-model:

Data:  Het verzamelen van data (resultaten).
Duiden: Begrijpen en interpreteren van de verzamelde data.
Doelen: Uitgaande van onze schoolnormen en schooldoelen en kijken samen met de leerkracht of hun groep voldoet aan de invulling van gestelde doelen
Doen: Het uitvoeren van het groepsplan; we hebben voor ieder vak een onderwijsplan.

In iedere groep geven we les op 3 niveaus; het basisniveau; het intensieve arrangement en het verdiept arrangement. Zo zorg je ervoor dat de extra instructiegroepen niet te groot worden en de leerlingen voldoende uitgedaagd worden.

Ieder jaar bespreken we de opbrengsten van de hele school.  Het katern opbrengsten brengt niet alleen alle tussen- en eindopbrengsten in beeld, maar geeft ook een zicht op de kenmerken van onze leerlingen; de sociale vaardigheden, de leerlingen met speciale behoeften en arrangementen en hoe onze leerlingen presteren in het voortgezet onderwijs. We analyseren en beoordelen zelf al deze items en formuleren verbeterpunten voor het nieuwe schooljaar. We hebben verder onze schoolnormen bepaald op basis van de prestaties van onze groepen.

Impressie Locatie Groene Hil

Impressie Locatie Kroeten

Burgst is een fijne school want er zijn veel juffen die ons goed kunnen helpen. We hebben veel leuke boeken in de bieb. We doen vaak leuke activiteiten zoals een sponsorloop voor een groen schoolplein. We werken met thema’s zoals herfst/winter, we doen mee met de kinderboekenweek en sinds kort hebben we een burgstatelier waarin we onze talenten kunnen laten zien. Er wordt altijd aandacht besteed aan onze verjaardagen, die worden altijd leuk gevierd met spelletjes en muziek. Voor lastige vragen is er altijd iemand die tijd heeft om je te helpen. Ruzies worden altijd opgelost.

Sarah, Xanna, Yannick en Jasper. Groep 7

Soms is het op school best moeilijk. Maar voor de rest is het echt heel leuk en leer je veel!

Roos, groep 5

Ik vind dit een erg leuke en leerzame school. Een paar dingen vind ik echt geweldig! De juffen zijn super lief, de Techniekweek was super en met alle feesten hebben we altijd iets leuks op school. Ik was nooit zo goed in spelling maar met hulp van al de juffen mag ik nu naar de HAVO!

Laura, groep 8

Ik zit in groep 8. En ik vind deze school heel erg leuk. Er wordt wel veel huiswerk opgegeven maar daar ben ik eigenlijk wel blij mee omdat we dan goed leren en goed leren plannen. Er wordt heel duidelijk les gegeven en als je iets niet snapt is er veel aandacht voor je. Ik vind het jammer dat ik volgend jaar van deze school af moet gaan.

Sophie, groep 8

Voor onze kinderen de ideale school omdat zij de ruimte krijgen om te zijn wie ze zijn, er veel aandacht is voor sociale vaardigheden en het optimaal en op een speelse manier te ontwikkelen op elk niveau. Er is veel persoonlijke aandacht van de leerkracht(en) voor de leerlingen, maar ook de ouders worden gezien en gehoord.

Fam. van Rosmalen