Burgstateliers

Om speciale vaardigheden en talenten bij kinderen zo goed mogelijk te ontwikkelen werken wij met Burgst-Ateliers. In zo’n atelier is het mogelijk om met méér tijd en diepgang een onderwerp aan te bieden. Dat kan doordat de kinderen in drie blokken van zes weken de mogelijkheid krijgen om te kiezen voor telkens twee verschillende activiteiten van 2 uur per week (groep 1 t/m 3 is 1 uur per week). Hierbij krijgen de kinderen de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Maar ook de leerkracht krijgt de kans om lessen aan te bieden binnen zijn/haar talent. Dit kan wetenschap en techniek zijn, maar dit kan ook op een heel ander gebied zijn, zoals koken, naaien, schrijven, dansen, tekenen, etc. Binnen het Burgstatelier gaan we het O&O leren stimuleren en de leerkrachten begeleiden bij het lesgeven op deze manier. Het Burgstatelier zou op het eerste gezicht kunnen lijken op een soort Crea-middag maar dat is het zéker niet!  Er zijn heel duidelijke instructielijnen en doelen verbonden aan de activiteiten die worden aangeboden.

Het O&O leren zal gecombineerd gaan worden met CLS, zodat binnen het O&O leren ieder kind een taak krijgt.

Bij de techniekweken en het O&O leren in het Burgstatelier is gewerkt en zal gewerkt worden met de cirkels van het onderzoekend en ontwerpend leren.

Bekijk hieronder een eerste sfeerimpressie.

 

 

Impressie Locatie Groene Hil

Impressie Locatie Kroeten

Burgst is een fijne school want er zijn veel juffen die ons goed kunnen helpen. We hebben veel leuke boeken in de bieb. We doen vaak leuke activiteiten zoals een sponsorloop voor een groen schoolplein. We werken met thema’s zoals herfst/winter, we doen mee met de kinderboekenweek en sinds kort hebben we een burgstatelier waarin we onze talenten kunnen laten zien. Er wordt altijd aandacht besteed aan onze verjaardagen, die worden altijd leuk gevierd met spelletjes en muziek. Voor lastige vragen is er altijd iemand die tijd heeft om je te helpen. Ruzies worden altijd opgelost.

Sarah, Xanna, Yannick en Jasper. Groep 7

Soms is het op school best moeilijk. Maar voor de rest is het echt heel leuk en leer je veel!

Roos, groep 5

Ik vind dit een erg leuke en leerzame school. Een paar dingen vind ik echt geweldig! De juffen zijn super lief, de Techniekweek was super en met alle feesten hebben we altijd iets leuks op school. Ik was nooit zo goed in spelling maar met hulp van al de juffen mag ik nu naar de HAVO!

Laura, groep 8

Ik zit in groep 8. En ik vind deze school heel erg leuk. Er wordt wel veel huiswerk opgegeven maar daar ben ik eigenlijk wel blij mee omdat we dan goed leren en goed leren plannen. Er wordt heel duidelijk les gegeven en als je iets niet snapt is er veel aandacht voor je. Ik vind het jammer dat ik volgend jaar van deze school af moet gaan.

Sophie, groep 8

Voor onze kinderen de ideale school omdat zij de ruimte krijgen om te zijn wie ze zijn, er veel aandacht is voor sociale vaardigheden en het optimaal en op een speelse manier te ontwikkelen op elk niveau. Er is veel persoonlijke aandacht van de leerkracht(en) voor de leerlingen, maar ook de ouders worden gezien en gehoord.

Fam. van Rosmalen